Højskoleeftermiddage


Flemming Både "John Mogensen"

Tirsdag den 5. februar kl. 14.30

John Mogensen blev kun knap 49 år gammel, men nåede en status som stor kunstner i Danmark. Selvom det er over 40 år siden han døde, lever hans sange endnu i fuld vigør. John Mogensen var et perfektionistisk, meget musikalsk og poetisk begavet menneske. Desværre led han meget af sceneskræk og dette samt hans hårde livsstil med alkohol, røg og god mad, tog til sidst livet af ham i en alt for tidlig alder. Alt dette fortæller Flemming Både om i sit musikalske foredrag.

 


"Sålænge jeg lever" - mere John Mogensen

Tirsdag den 19. februar kl. 14.30

Se mere i program for højskoleeftermiddage, der er tilgængelig i kirken og i Sortebrødrehus


Erik Lindsø "Livet er ikke det værste man har" - om Benny Andersen

 

Tirsdag den 5. marts kl. 14.30

Eftermiddagen er arrangeret i samarbejde med Viborg Højskoleforening (tidl. Grundtvisk Forening)

 

Erik Lindsø er forfatter og højskolemand og en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere - kendt for med gode historier og humorens bid at sætte tilværelsen under lup. I sit mindeforedrag om Benny Andersen demonstrerer han, hvilken livskraft den danske nationalskjald efterlader til os. Foredraget er en lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.

 

Benny Andersen er aldrig nedladende, men altid opladende. Han rakker aldrig ned, han rakker altid op. Han kalder Rosalina for en livsfordobler og siger om hende: "En splint gør ondt et enkelt sted, du gør godt over det hele." Mens de fleste holder døren på klem, men ikke Benny Andersen: "Jeg vil vente på dig nat og dag, jeg ta'r hele døren af."

 

En tilhører sagde en gang til ham: ”Det må være utroligt sådan at kunne ryste digte ud af ærmet”. Benny Andersen svarede: ”Du skulle vide, hvor mange ærmer jeg har slidt op”.

 

Benny Andersen er en sprogfornyr. Benny Andersen er en øjenåbner. Med en unik sprogsans blandet med en hjertevarm humor har givet ham en poetisk særstatus.

 

Foredraget går på opdagelse i Benny Andersens digte og sange – og nogle af sangene synges.