Filmaftener i efteråret 2020

FILMAFTENER I SORTEBRØDREHUS

Kan du lide at se en god film, og har du lyst til at se den sammen med andre?

Efteråret i Sortebrødrehus byder på tre filmaftener, hvor temaet er ”livsfortællinger”.

Der vil være en kort introduktion til filmen, inden vi ser den – og efterfølgende vil der, over en forfriskning, være mulighed for en fælles samtale.

Datoer – alle dage kl. 19.00:
30. september: Kapernaum.
28. oktober:  Som i himlen.
18. november: Onkel

Der er plads til max. 30 personer. Tilmelding efter ”først til mølle” til kordegnekontoret på 8662 4996.

Det koster kr. 30,- at deltage.

Hannah Lyngberg-Larsen  


Som i himlen

Onsdag den 28. oktober kl. 19 ser vi filmen

”SOM I HIMLEN”

Den verdensberømte dirigent Daniel Daréus bukker under for succesens stress og jag og rammes af et hjerteanfald. Han vælger at trække sig tilbage -  gå under jorden - nærmere bestemt køber han en gammel skole på sin barndomsegn. Nu skal det være slut med turneer og symfoniorkestre, der ikke kan forstå dirigentens store visionære linjer. I skovens dybe stille ro burde der findes tid til meditation, men sådan går det ikke helt.
Modstræbende tager Daniel ansvaret for det lokale kirkekor, og det vender op og ned på mange ting i den lille by.

 


Onkel

Onsdag den 18. november kl. 19 ser vi filmen

”ONKEL”

Kris på 27 er yderst beskyttende overfor sin halvinvalide onkel som hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland sammen med. De har et nært forhold og stor forståelse for hinanden, selvom de tilbringer det meste af deres finurlige hverdag i tavshed. Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården. Her møder hun den unge Mike, som ser lige gennem hendes reserverede personlighed og sød musik opstår mellem dem og et skelsættende spørgsmål presser sig på. Hun må beslutte om hun vil blive på gården eller følge sit hjerte og sine spirende drømme…
Instruktøren Frelle Petersen har i sin research boet og arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet indenfor en radius af 15 km for at opnå den helt rette accent af Sønderjysk. Det er der kommet en dybt troværdig og bevægende film ud af.