Filmaftener i efteråret 2020

FILMAFTENER I SORTEBRØDREHUS

Kan du lide at se en god film, og har du lyst til at se den sammen med andre?

Efteråret i Sortebrødrehus byder på tre filmaftener, hvor temaet er ”livsfortællinger”.

Der vil være en kort introduktion til filmen, inden vi ser den – og efterfølgende vil der, over en forfriskning, være mulighed for en fælles samtale.

Datoer – alle dage kl. 19.00:
30. september: Kapernaum.
28. oktober:  Som i himlen.
18. november: Onkel

Der er plads til max. 30 personer. Tilmelding efter ”først til mølle” til kordegnekontoret på 8662 4996.

Det koster kr. 30,- at deltage.

Hannah Lyngberg-Larsen  


Kapernaum

Onsdag den 30. september kl. 19 ser vi filmen

”KAPERNAUM”

12-årige Zain bor i Beiruts slumkvarter. Vi møder ham i den retssal, hvor han har lagt sag an mod sine forældre. Anklagen? At de har født ham ind i en formålsløs og elendig verden! Med retssagen som ramme får vi fortællingen om Zain og de mennesker og oplevelser, der har formet ham. Her er en skelsættende film, der ikke er bange for at tage fat om nældens rod og gå direkte i flæsket på den globale ulighed og børns dårlige vilkår i store dele af verden. Samtidig er det historien om en enestående knægt, som giver os troen på, at børn kan vise vejen til en bedre fremtid, hvis de bare har en flig af Zains empati og viljestyrke.

Zain Al Rafeea, der er syrisk flytning, spiller Zain og leverer en af filmhistoriens mest rå og imponerende børneskuespilpræstationer. ”Kapernaum”, der vandt juryens pris ved Cannes Film Festival, har modtaget priser og stående ovationer verden over og er nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.